Haaratelier de Kroon voor al je haar & (hoofd) huid problemen Gratis verzending vanaf 50 euro Producten die doen wat ze zeggen Persoonlijk advies op maat

Hormonale haarproblemen

Heb je last van haar dat steeds dunner wordt, en op den duur leidt tot kale plekken? En merk je dat je hier last van krijgt? Ben je bijvoorbeeld onzeker over jouw uiterlijk, en heeft dit gevolgen voor je kwaliteit van leven?

29 mrt 2024

Het kan zijn dat je last hebt van hormonale haarproblemen, die zich uiten in haarverlies en soms zelfs kaalheid. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen beschikbaar, zodat je goed met jouw haaruitval kunt leren leven.

Wat zijn hormonale haarproblemen?

Hormonale haarproblemen kunnen worden veroorzaakt door schommelingen van verschillende hormonen, zoals oestrogeen, testosteron, insuline en andere hormonen die de stofwisseling beïnvloeden. De huisarts kan met een bloedonderzoek bepalen welke hormoonbalans is verstoord en hoe deze weer verbeterd kan worden. Sommige hormonale haarproblemen zorgen ervoor dat haar dat is uitgevallen niet meer terug zal groeien. Andere haarproblemen die met hormonen te maken hebben, zorgen slechts voor tijdelijke haaruitval. Het is dus belangrijk om te weten welk hormoon schuldig is, zodat je weet wat jij eventueel aan jouw haaruitval kunt doen.

  • Oestrogeen: je hoort vaak dat vrouwen tijdens of na de zwangerschap veel last hebben van haaruitval. Gedurende de zwangerschap stijgt het oestrogeengehalte namelijk, maar na de bevalling zal deze weer dalen. Vrouwen in de overgang hebben last van een dalend oestrogeengehalte. Hierdoor zal de haardos wat dunner worden.
  • Testosteron: sommige vrouwen hebben last van een verhoogd testosterongehalte. Onze haarzakjes zijn echter gevoelig voor het mannelijke hormoon dihydroxy-testosteron (DHT). Dit hormoon laat namelijk de haarzakjes krimpen, waardoor er dunnere en kortere haren uit kunnen groeien. Hoewel het bij vrouwen bijna nooit leidt tot een verschuiving van de haarlijn of volledige kaalheid, kunnen de kale plekken wel zichtbaar zijn door de dunne haardos.
  • Insuline: dit hormoon wordt in de alvleesklier aangemaakt en regelt de glucosewaarden in het bloed. Het zorgt echter ook voor de aanmaak van oestrogeen en testosteron. Zijn die hormoonbalansen niet meer in balans, dan kunnen de hogere insulinewaarden in het bloed leiden tot haaruitval.
  • Schildklierproblemen: de hormonen die in de schildklier worden aangemaakt, regelen de stofwisseling en hebben daardoor effect op ons hele lichaam – ook het haar. Als je last hebt van andere symptomen, zoals nagels die snel breken, vermoeidheid en een droge huid, dan kan jouw haaruitval te wijden zijn aan een te traag werkende schildklier.

Oplossingen en mogelijkheden

De eerste stap is om met de huisarts jouw situatie te bespreken. Vaak kunnen medische oorzaken behandeld worden, zoals met een ander eetpatroon. Andere oorzaken, zoals een verhoogd testosteron, kunnen ervoor zorgen dat de uitgevallen haren niet meer terug zullen groeien. In dat geval kan een pruik, haarstuk of haarwerk een oplossing zijn.

Al sinds jaar en dag helpen wij dames die lijden aan haaruitval en mannelijke kaalheid bij vrouwen. Ieder persoon is anders en heeft andere wensen qua haarwerk. Je kunt jouw wensen uiten bij een intakegesprek met de specialisten van Haaratelier De Kroon. Tijdens deze kennismaking nemen wij alle tijd voor je, zodat je rustig de tijd hebt om de verschillende pruiken, haarstukken en haarwerken te passen.

Wij willen er graag voor zorgen dat jouw haarwerk volledig voldoet aan je wensen en letten goed op de kwaliteit van de pasvorm, het materiaal waar het haarwerk van is gemaakt, de vezel en de kleur. Maak je wensen kenbaar en samen met jou zullen wij ervoor zorgen dat je binnen de kortste keren met een mooie pruik, mooi haarstuk of haarwerk de deur uitloopt.

Indien je interesse hebt in een van onze diensten of producten, kun je een persoonlijke afspraak maken. Voor meer informatie kun je bellen naar 010-3168885. Wij zien je graag in onze SEMH-gecertificeerde salon!

    Cart